Opgepast! Oeverwerkzaamheden nabij Reineveld/ Calvé

afbeelding

De oeverwerkzaamheden richting Rijswijk hebben geleid tot een grotere kans op onveilige situaties, zeker gedurende werkdagen als er druk wordt gewerkt. Zo staan er over enkele honderden meters op beide oevers van het kanaal hekken. Komt een boot of roeier daar in moeilijkheden, dan is vanaf de kant geen hulp te bieden, noch door de coach, noch door behulpzame omstanders. Verder is daar waar damwanden zijn geslagen, moeilijk op de kant te komen, en dan staat de drenkeling nog achter het hek – geen prettig idee bij koud weer.

Ook kan er bij de Reineveldbrug een gevaarlijke situatie ontstaan doordat pontons en werkschepen weinig doorvaartruimte laten, met name als er scheepvaart vanuit Rijswijk door het niet geopende brugdeel komt. Als roeier heb je daar slecht zicht op, en als de vuilnis-duweenheid het stuurhuis laat zakken, heeft deze ook geen zicht op roeiers.

Allemaal een heel goede reden om extra op te letten, en wellicht zelfs een reden om te breken met de gewoonte om richting Den Haag te varen – probeer het eens richting Rotterdam!

En bedenk:

Wat zegt het DDS stoplicht?
Wat zegt jouwé eigen stoplicht?
Wat zijn eventuele andere risico’s?
Is het 3x Oranje? Is het rood?

Bestuur DDS