Lid worden voor volwassenen

afbeelding

Ben je 19 jaar of ouder, meld dan je interesse om te komen roeien bij de Commissaris Instructie . Na je eerste les of zodra je hebt voorgeroeid, krijg je een inschrijfformulier dat jij en de commissaris invullen en ondertekenen. Dan gaat het formulier naar de leden administratie, en ben je lid van DDS.

Zonder roei-ervaring

Als je geen roei-ervaring hebt, kom je eerst op de wachtlijst voor roei-instructie (de basisinstructie) die ieder voorjaar in maart start. Dit is een serie van vijfentwintig lessen waarin je als nieuw lid in een groep les krijgt in de roeibeginselen. Je roeit met twee riemen (scullen); roeien met één riem (boordroeien) oefen je later, naar keuze. In de basisinstructie besteden we ook veel aandacht aan de roeicommando's en het sturen van de boot. De basisinstructie is op vaste roeidagen en -tijden, twee keer per week: ’s avonds door de week, en ’s middags in het weekend. Neem uiterlijk een maand voor de start van een nieuwe groep contact op met de Commissaris instructie.

Lees hier meer over de basisinstructie.

Met roei-ervaring

Als je al roeiervaring hebt en lid wilt worden, moet je eerst voorroeien om je technische niveau te bepalen. Je krijgt dan tijdelijk dispensatie om alvast in passende boten te roeien. Na een oefenperiode van maximaal 2 maanden leg je de proef af in de skiff om de dispensatie te veranderen in een permanente toestemming voor gebruik van boten op het niveau dat jij hebt.

In de tussentijd helpen we je graag aansluiting te vinden bij gelijkgestemden binnen onze vereniging. Bijvoorbeeld om een plek te veroveren in een van de veteranen wedstrijdploegen of mee te roeien met recreantenteams door de week of in het weekend.

De Commissaris Instructie neemt contact op voor een gesprek en voorroeien.